Boscagli over blessure en Sangaré

Boscagli baalde van vertrek maatje bij PSV: 'Hoop snel weer samen te spelen'

28 oktober 2023 om 12:22

Olivier Boscagli kende vorig seizoen niet het beste jaar uit zijn loopbaan. De PSV’er lag lange tijd uit de roulatie door het scheuren van zijn kruisband en als klap op de vuurpijl vertrok deze zomer ook zijn maatje Ibrahim Sangaré. In De Telegraaf vertelt Boscagli over deze periode.

"Het moment dat ik mijn kruisband scheurde, was het zwaarste moment in mijn leven", vertelt Boscagli over zijn nare blessure. "Ik zat er helemaal doorheen. Als jonge speler denk je dat je onoverwinnelijk bent en dat dit soort dingen alleen anderen gebeuren en jou niet. Het was echt een klap in mijn gezicht. Mijn herstel heeft wat langer geduurd dan bij andere spelers. Ik wilde per se honderd procent fit zijn voordat ik weer begon."

Vorig jaar zomer kreeg Boscagli nog een vervelend moment, toen hij hoorde dat zijn maatje Sangaré vertrok. "Drie jaar lang heb ik veel opgetrokken met hem. Hij was niet alleen een ploeggenoot, maar ook een vriend. Vanaf de allereerste dag heb ik hem geholpen bij de club, omdat hij alleen maar Frans en geen woord Engels sprak. Zoals ik nu ook Armel Bella-Kotchap een beetje probeer te helpen en wegwijs maak in de club en in de stad. We hebben nog altijd contact en ik hoop in de toekomst nog eens met Sangaré samen te kunnen spelen, want ook in het veld klikte het goed."