De vermoedelijke opstelling van Ajax voor de topper bij PSV

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van den Boomen start, Bergwijn op tijd fit

29 oktober 2023 om 07:53
Laatste update: 29 oktober 2023 om 07:53

Hedwiges Maduro kondigde gelijk na de nederlaag tegen Brighton aan dat Ajax het tegen PSV iets anders zou gaan doen. De interim-coach ruimt vermoedelijk een basisplaats in voor Branco van den Boomen.

Maduro werd op de persconferentie specifiek gevraagd naar Van den Boomen, die na zijn invalbeurt tegen Brighton meteen veel de bal opeiste. "Ja, daar denken we aan. Branco viel goed in, dat kan een optie zijn." Met zijn traptechniek is Van den Boomen de aangewezen persoon om de aanvallers van Ajax weg te sturen in de omschakeling. Juist achter de laatste lijn van PSV ziet Maduro kansen, vertelde hij.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

De entree van Van den Boomen zou weleens ten koste kunnen gaan van Kenneth Taylor. De Jong Oranje-speler toonde zich vooral in verdedigend opzicht niet altijd even betrouwbaar. Wie de andere positie centraal op het middenveld invult, is nog even de vraag. Benjamin Tahirovic lijkt op dit moment nipt een streepje voor te hebben op Silvano Vos, die terugkeert van een schorsing. Steven Berghuis is de nummer tien.

Steven Bergwijn viel donderdag geblesseerd uit, maar hij lijkt op tijd fit. De aanvoerder vormt een voorhoede met Carlos Forbs en Brian Brobbey. Achterin is Devyne Rensch nog geblesseerd. Verder ontbreken Geronimo Rulli, Jay Gorter, Sivert Mannsverk en Amourricho van Axel Dongen.

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Gaaei, Sutalo, Hato, Sosa; Tahirovic, Van den Boomen, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.