Michael Reiziger over teleurstelling toen Ajax hem niet aanstelde

Reiziger was 'boos' toen Ajax voor Heitinga koos: 'Denk dat ik betere persoon was'

29 oktober om 11:28

Michael Reiziger was teleurgesteld en boos toen duidelijk werd dat niet hij maar John Heitinga het stokje overnam van Alfred Schreuder bij Ajax begin vorig jaar. Vooral de manier waarop de Amsterdamse clubleiding hem die beslissing mededeelde, deed pijn. 

Reiziger is zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie. Presentatrice Fresia Cousiño Arias vertelt dat er na het ontslag van Schreuder een gesprek heeft plaatsgevonden waarbij Klaas-Jan Huntelaar, Heitinga en Reiziger aanwezig waren. Huntelaar en Heitinga zouden samen even zijn weggegaan, om elkaar onder vier ogen te spreken. Toen ze terugkwamen zou Huntelaar hebben gezegd: 'Hij (Heitinga, red.) gaat het doen."

Reiziger blikt vervolgens terug. "Hoe het gegaan is, dat laat ik wel in het midden. Alleen er waren wat dingen. Het was niet duidelijk. Daar zaten we in die ochtend mee. Hoe gaan we het doen? Die duidelijkheid zocht je op dat moment." Het zorgde voor teleurstelling bij de voormalig rechtsback. "Misschien ook boos natuurlijk, maar op een gegeven moment heb je wel van: we moeten deze club wel weer vooruit zien te brengen. Dan moet je dat ook naast je schuiven en dan ga je door. Natuurlijk denk je van ja: ik denk dat ik de betere persoon was. Zo niet, leg het me dan uit van waarom niet. Dat miste ik van tevoren, en daarna", is hij eerlijk. 

Lang was er niet om te rouwen. Reiziger accepteerde zijn rol als assistent-trainer al snel. "De volgende wedstrijd stond al om de hoek. Dat was Excelsior-uit en dat was denk ik na twee dagen al. Ik zei ook tegen John: vandaag ben ik gewoon boos. Morgen sta ik er. Dan moeten we het toch doen", besluit de voormalig Oranje-international, die eerder in de uitzending aangaf de ambitie te hebben om ooit nog als eindverantwoordelijke voor de groep te staan in de Johan Cruijff ArenA.