Reiziger verklaart passeren Gravenberch bij Jong Oranje

Reiziger verklaart verschil tussen Gravenberch en Frimpong: 'Signaal afgeven'

29 oktober om 12:46

Michael Reiziger vindt het nog te vroeg om Ryan Gravenberch weer in genade aan te nemen bij Jong Oranje. De middenvelder zit op het strafbankje sinds hij in september bedankte om zich op zijn nieuwe club Liverpool te richten.

Hoewel Gravenberch aan een sterke periode bezig is op Anfield, laat Reiziger hem nog links liggen. "Ryan heeft een groot potentieel, dat is duidelijk", vertelt de bondscoach van Jong Oranje bij Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft afgezegd en wij hebben een signaal afgegeven dat dat niet hoort. We zijn met hem in gesprek en dat gaat wel goed komen. Maar de interlandperiodes volgen nu vlak achter elkaar."

Eerder deze maand werd Gravenberch uit straf ook al buiten de selectie gelaten. Ook voor de EK-kwalificatieduels in november zit hij nu niet bij de voorselectie. "Je wil ook een signaal afgeven dat het niet normaal is om af te zeggen voor een vertegenwoordigend elftal. Natuurlijk zijn daar redenen voor en we denken ook met spelers mee. Devyne Rensch kreeg bijvoorbeeld een kindje. Dat is een situatie waarbij we meedenken. Maar in de situatie van Ryan vonden we het niet geoorloofd om af te zeggen", aldus Reiziger.

De vraag is wel waarom Jeremie Frimpong, die ook afzegde voor Jong Oranje, maar één interlandperiode op de blaren moest zitten. De vleugelverdediger werd in oktober opgeroepen voor het Nederlands elftal. "We zijn nu dichter bij de volgende periode en we willen de groep nu houden zoals die is", legt Reiziger uit. "Daarna zitten we in maart. We zijn met Ryan in gesprek. We zien ook dat hij een goede voetballer is, maar dat wisten we al."