Van 't Schip wil eigen assistent meenemen naar Ajax

'Ajax staat voor keuze: Van 't Schip wil vertrouweling toevoegen aan staf'

29 oktober om 14:45
Laatste update: 29 oktober om 14:56

John van 't Schip is van plan een eigen assistent mee te nemen naar Ajax. Michael Valkanis moet toegevoegd worden aan de technische staf in Amsterdam, meldt De Telegraaf.

De 49-jarige Valkanis, enkelvoudig international van Australië, is een vertrouweling van Van 't Schip. De twee werkten eerder samen bij PEC Zwolle en Griekenland. Momenteel staat Valkanis onder contract bij Hapoel Tel Aviv, waar hij hoofdtrainer is. In Israël wordt vanwege de oorlog niet meer gevoetbald.

Het is volgens De Telegraaf nog niet duidelijk of Ajax meewerkt aan het plan van Van 't Schip. Valkanis zou de derde assistent in de technische staf worden, naast Hedwiges Maduro en Saïd Bakkati. De Australiër was vorig jaar nog assistent-trainer en vervolgens hoofdtrainer van het Belgische KAS Eupen.

Van 't Schip begint maandag of dinsdag aan zijn klus bij Ajax. Hij vervangt Hedwiges Maduro, die op zijn beurt Maurice Steijn opvolgde, en tekent tot het einde van het seizoen in de Johan Cruijff Arena. Het is de bedoeling dat Van 't Schip donderdag al op de bank zit tegen FC Volendam.