Marc Degryse levert felle kritiek op Marc Overmars

'Te gierige' en 'te zuinige' Overmars verantwoordelijk gehouden in België

30 oktober om 18:04
Laatste update: 30 oktober om 18:30

Marc Overmars is in België bestempeld als 'te gierig' en 'te zuinig', waarmee hij verantwoordelijkheid zou dragen voor de vormcrisis waarmee Royal Antwerp FC momenteel kampt. Die teksten kwamen van voormalig voetballer Marc Degryse, tegenwoordig analist. Hij vindt dat Overmars, de technisch directeur van Antwerp, meer had moeten spenderen. 

Antwerp verkeert op sportief vlak even in zwaar weer. Onder leiding van trainer Mark van Bommel gingen de laatste drie wedstrijden, tegen respectievelijk Charleroi (3-2), FC Porto (1-4) en Club Brugge (2-1) verloren. Degryse vertelt bij de vier nul-podcast van de Belgische tv-zender VTM dat de Nederlandse trainer nu lijdt onder de beperkte uitgaven die Overmars afgelopen zomer heeft gedaan. "Vorig jaar hebben ze, zonder Europees voetbal, het maximale eruit gehaald en eigenlijk beter gepresteerd dan verwacht. Dit seizoen zal hun aanvallend compartiment meer moeten brengen als ze weer willen meedoen voor de titel."

Het gat met koploper Union Sint-Gillis bedraagt momenteel al elf punten. Tiltelprolongatie lijkt om die reden dan ook zeer lastig te realiseren voor Van Bommel en co. Overmars draagt in de ogen van Degryse medeverantwoordelijkheid voor de tussenstand. "Als je de dubbel wint en je investeert niet, dan ben je nooit klaar voor een druk programma met Europees voetbal. Als Antwerp in januari niet investeert, dan spelen ze komend seizoen niet in Europa, want met deze kern zal dat op het nippertje worden."

Overmars is volgens Degryse 'te gierig' en ook 'te zuinig'. "Hij wil niet dat ze afhankelijk blijven van het geld van Gheysens (de eigenaar van Antwerp, red.). Maar als Antwerp straks geen Europees voetbal zou halen, moet hij toch in de spiegel kijken." Komende zaterdag krijgt Antwerp de kans om te breken met de matige Dan komt RC Genk op bezoek.