Medeverdachte drugszaak Quincy Promes gaat 'deels bekennende verklaring' afleggen

Medeverdachte drugszaak Promes gaat 'deels bekennende verklaring' afleggen

31 oktober om 11:43
Laatste update: 31 oktober om 11:50

Marylio V., de medeverdachte van Quincy Promes in een omvangrijke drugszaak, heeft aangegeven tijdens de inhoudelijke zitting van de zaak 'deels te gaan bekennen'. Dat melden verschillende Nederlandse media.  

Dinsdag werd bekend gemaakt dat de inhoudelijke zitting van de zaak op 24 januari 2024 plaats zal vinden. De advocaat van V. gaf aan dat zijn cliënt dan een 'deels bekennende verklaring' af gaat leggen. V. zou gezegd hebben dat hij over zijn eigen daden zal spreken, maar niet over die van Promes. Toch is het goed mogelijk dat de verklaring van V. ook belastend is voor Promes. 

Promes wordt er mede van verdacht grote partijen cocaïne ingescheept te hebben via de Westerschelde en de haven van Antwerpen in 2020. Volgens het Openbaar Ministerie gaat het om 650 kilo en 712 kilo drugs. Eén van die partijen werd door de politie onderschept. Promes zou daar in een afgeluisterd gesprek over hebben gesproken. "Ik laat je meteen weten, mijn vorige bevalling was half mislukt, ze kwamen in twee bakken, eentje is geklemd en dus me hele winst door de helft", zou de speler van Spartak Moskou hebben gezegd. 

Promes zit inmiddels al enkele jaren in Rusland en heeft al tijden geen voet meer gezet op Nederlandse bodem. Eerder dit jaar werd hij al veroordeeld tot 18 maanden cel voor het neersteken van zijn neef. De verwachting is dat hij dan ook niet aanwezig zal zijn bij zijn eigen proces. Bij eerdere zittingen kwam Promes ook al niet opdagen.