The Sun claimt: Ten Hag kan Mourinho evenaren met ontslagsom bij Man United

The Sun claimt: Ten Hag kan rekenen op megabedrag bij eventueel ontslag

31 oktober om 19:34

Als Manchester United besluit om Erik ten Hag op straat te zetten, zal het een recordbedrag af moeten tikken. Dat beweert boulevardkrant The Sun. Volgens het medium zou de Nederlandse manager bij een ontslag recht hebben op vijftien miljoen pond, omgerekend ruim zeventien miljoen euro.

In de Engelse tabloids klinken geluiden dat de druk op Ten Hag weer toeneemt bij United, al hebben de kwaliteitsmedia in Engeland daar nog niet zo stellig melding van gemaakt. Mocht het daadwerkelijk tot een ontslag komen, dan zijn The Red Devils volgens The Sun een enorm bedrag kwijt. Ten Hag heeft dan normaal gesproken recht op het salaris dat hij nog zou verdienen tot het aflopen van zijn contract in de zomer van 2025.

Naar verluidt komt dat dus neer op een bedrag van ruim zeventien miljoen euro. José Mourinho kreeg vijf jaar geleden een soortgelijk bedrag mee en is daarmee nog altijd de United-manager die het grootste bedrag ooit meekreeg bij zijn ontslag. Ten Hag zou de Portugees dus kunnen evenaren. Louis van Gaal staat overigens nu op de tweede plek van ontslagen managers waar United het meeste geld aan kwijt was. De huidige adviseur van Ajax kreeg in de zomer van 2016 naar verluidt iets meer dan 9,5 miljoen euro mee.

United verloor afgelopen weekend met 0-3 van stadsgenoot Manchester City, waardoor de kritiek op Ten Hag weer wat is aangezwengeld. Woensdagavond krijgt de Nederlandse manager de kans om zich te revancheren met zijn ploeg: dan brengt Newcastle United in de achtste finale van de League Cup een bezoek aan Old Trafford.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!