Fraser over tackle van Kramer

Fraser twijfelde niet over wissel Kramer na bikkelharde tackle: 'Komen goed weg'

1 november om 08:16

Henk Fraser werd gisteren met RKC Waalwijk in de eerste ronde van de beker uitgeschakeld na een spannend duel met FC Utrecht. Spits Michiel Kramer werd in de rust al gewisseld en de trainer bevestigde na de wedstrijd dat dit kwam door een wel hele harde tackle.

De spits ging met een eerste tackle vol op de enkel staan van een tegenstander en kreeg daarvoor geel. Online hadden veel mensen een rode kaart eerder gesnapt, maar dat was volgens Fraser in eerste instantie niet de reden hem te wisselen. "Ik zag dat hij nog een moment had waar hij geel had kunnen krijgen, dus ik twijfelde niet om hem te wisselen", vertelde Fraser tegenover ESPN.

Fraser kreeg daarna ook de beelden te zien van de eerste gele kaart en moest toch toegeven dat de kleur van die kaart best anders had kunnen zijn. "Het is een meer dan terechte gele, maar ik ben geen VAR natuurlijk ook. Als ik de beelden zie is het een juiste beslissing. We komen goed weg, dat kan ik niet ontkennen. Ik ga hem er nu wel op aanspreken, want we weten allemaal dat dit niet hoort."