Ten Hag over de slechte vorm van Antony

Ten Hag blijft vertrouwen in dramatisch draaiende Antony: 'Was ook erg veel ruis'

3 november om 08:59

Het draait dit seizoen alles behalve lekker bij Manchester United en daarom moet manager Erik ten Hag zich keer op keer verantwoorden. Zo moet hij dat ook voor de dramatische vorm van Antony. De aanvaller maakte nog geen goal en gaf nog geen assist dit seizoen, maar Ten Hag blijft vertrouwen houden.

"Dat ligt natuurlijk ook aan het team", vertelt Ten Hag over de vorm van Antony. "Als het team niet goed speelt, dan draait het bij hem automatisch ook minder. Als we hem de ballen niet kunnen geven, dan is het voor hem ook lastig. Natuurlijk ben ik daar ook gewoon verantwoordelijk voor", neemt Ten Hag de miljoenenaankoop in bescherming. Antony werd vorig jaar zomer voor 95 miljoen euro overgenomen van Ajax.

Toch heeft Ten Hag er vertrouwen in dat het wel gaat draaien bij Antony. "Natuurlijk was er veel ruis rondom zijn persoon en dat heeft zijn niveau ook doen dalen", wijst Ten Hag op de beschuldigingen van huiselijk geweld aan het adres van de Braziliaan. "Natuurlijk kan hij beter, want alle spelers kunnen nu beter. Antony is een vechter en hij heeft het zelfvertrouwen. Hij is dapper en de juiste speler voor ons."