Giakoumakis is nieuwkomer van het jaar in Amerikaanse MLS en troeft Messi af

Giakoumakis troeft met uitverkiezing van nieuwkomer van het jaar Messi af

3 november om 12:05
Laatste update: 3 november om 12:14

Georgios Giakoumakis is afgelopen donderdag verkozen tot Nieuwkomer van het Jaar in de MLS. Daarmee troeft de oud-spits van VVV-Venlo onder andere Lionel Messi af. De Eredivisie-topscorer van 2021 is momenteel actief bij Atlanta United en is het maken van doelpunten nog altijd niet verleerd. 

De 28-jarige Giakoumakis kwam in februari over van het Schotse Celtic en maakte in zijn eerste seizoen bij Atlanta United maar liefst zeventien doelpunten in de MLS. Daarmee is dit zijn meest productieve seizoen sinds het seizoen 2020/2021, toen hij in het geel van VVV-Venlo 26 keer trefzeker was. Ondanks dat indrukwekkende aantal slaagden de Limburgers er destijds niet in om zich te handhaven. 

Giakoumakis ontving voorafgaand aan de prestigieuze uitverkiezing maar liefst 45,78 procent van de stemmen en oversteeg hiermee de andere genomineerden. Messi kreeg 27,28 procent van de stemmen en nummer drie Eduard Löwen (St. Louis City SC) 15,44 procent. Messi speelde vanwege een blessure slechts zes MLS-wedstrijden voor zijn club Inter Miami, waardoor de kersverse Ballon d'Or-winnaar deze prijs aan zich voorbij moest laten gaan.