Buitenlandse media over winst Ajax tegen FC Volendam

'Ajax zet gigantische stap om uit institutionele en sportieve crisis te komen'

3 november 2023 om 11:18
Laatste update: 3 november 2023 om 11:22

Dat Ajax donderdagavond voor het eerst sinds 12 augustus tegen FC Volendam (2-0) weer een wedstrijd in de Eredivisie wist te winnen, is ook de buitenlandse media niet ontgaan. 'Ajax kan nog winnen', is te lezen, terwijl vanuit Duitsland met bewondering is gekeken naar het optreden van doelman Diant Ramaj

'Ajax boekt eerste overwinning in 10 wedstrijden', kopt het Spaanse Marca. 'Ajax Amsterdam heeft een gigantische stap gezet om uit de institutionele en sportieve crisis te komen die het op de laatste plaats in de competitie en ook op de laatste plaats in de Europa League-groep hield', luidt de eerste zin van het wedstrijdverslag.

Ook L'Équipe heeft aandacht voor het debuut van Ajax-trainer John van 't Schip. 'Ajax wint, drie maanden na de laatste overwinning', iets wat niet helemaal klopt, aangezien de Amsterdammers op 24 augustus nog met 1-4 zegevierden bij Ludogorets. 'Ajax herontdekte tegen FC Volendam de smaak van overwinning en verliet de degradatiezone. Nog een opmerkelijk feit: Ajax hield voor het eerst sinds 3 september de nul (0-0 tegen Fortuna Sittard, red.).'

Bij het Duitse Kicker werden twee Ajax-spelers uitgelicht. Steven Bergwijn, maker van de 1-0, en doelman Ramaj. 'Ajax kan nog winnen', luidt de kop. 'Voor het eerst in ruim twee maanden wint Ajax Amsterdam weer een wedstrijd. Tegen Volendam liet de Nederlandse recordkampioen vanaf het begin geen twijfel bestaan, beloonde het zichzelf na rust, maar had het daarna ook ex-Frankfurt-speler Ramaj in doel nodig voordat Joker Akpom (Chuba, red.) de beslissing bracht.

Ramaj hield Ajax in de loop van de tweede helft op de been met twee belangrijke reddingen, zag ook Kicker. 'En opeens was het weer merkbaar, de onzekerheid van de afgelopen weken', tekent het op.