KKD: Pijnlijke blunder luidt zege De Graafschap in, knotsgekke slotfase in Venlo

03-11-2023 22:07 Laatste update: 22:18
39

De Graafschap heeft vrijdag het KKD-duel met NAC Breda gewonnen door een flinke blunder van NAC-doelman Roy Kortsmit. In de eerste helft werd de wedstrijd tijdelijk stilgelegd door een flinke lading vuurwerk uit het uitvak.

De Graafschap - NAC Breda 1-0

Na een minuut of twintig spelen was scheidsrechter Ingmar Oostrom genoodzaakt het duel tijdelijk stil te leggen, toen vanuit het uitvak een grote hoeveelheid vuurwerk op het veld werd gegooid. Dat zorgde voor flinke frustratie bij ESPN-verslaggever Hans Kraay Jr.

Ook in de tweede helft was er een flinke partij vuurwerk te zien in het vak van de NAC-supporters, maar gelukkig belandde er ditmaal niks op het veld. Het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 68ste minuut, toen NAC-doelman Kortsmit zich verslikte in een simpele bal. Boy Kemper kon op de doellijn geen redding meer brengen en werkte de bal in eigen doel.

VVV-Venlo - Jong AZ 2-2

VVV Venlo had het in eigen huis knap lastig met de jeugd van AZ. De Alkmaarders kwamen op slag van rust op een 0-1 voorsprong dankzij Ricuenio Kewal. Jayden Addai zette zijn teamgenoot met een heerlijke assist met buitenkant voet alleen voor het doel.

In de tweede helft leek VVV Venlo via doelpunten van Robin Lathouwers en Rick Ketting (87ste minuut) de drie punten in De Koel te houden. Jong AZ weigerde echter de handdoek in de ring te gooien en kwam via invaller Loek Postma in de 98ste minuut na een knotsgekke slotfase langszij.

Helmond Sport - Telstar 1-0

Helmond Sport won met 1-0 van Telstar dankzij een doelpunt van Martijn Kaars.