Sarri positief over Feyenoord-publiek

Sarri draait 180 graden wat betreft Feyenoord-publiek: 'Voorbeeld voor Lazio'

4 november om 13:35

Maurizio Sarri was geen groot fan van de fans van Feyenoord, maar inmiddels is de Italiaanse trainer bijgedraaid. De coach van Lazio hoopt dat de fans van zijn eigen club zich net zo zullen gedragen als de Rotterdamse fans, zodat het Stadio Olimpico een ware hel zal worden.

Op zijn laatste persconferentie sprak Sarri over de Feyenoord-fans en gaf hij een boodschap mee aan de supporters van zijn eigen club. "We hebben de steun van onze fans keihard nodig. Ik hoop dat onze supporters van ons stadion een ware hel kunnen maken. Zo doen de fans van Feyenoord dan ook als clubs in Rotterdam moeten spelen. Daar moeten de Lazio-fans een voorbeeld aan nemen. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar met de fans is het mogelijk."

Lazio speelde vrijdag de laatste competitiewedstrijd voor het treffen met Feyenoord. De generale repetitie was niet heel sterk, want Bologna pakte met 1-0 de winst tegen de Romeinen. Aankomende dinsdag trappen de Rotterdammers in Rome af voor een cruciale Champions League-wedstrijd tegen Lazio. Bij winst pakt Feyenoord een voorsprong van vijf punten op de Italianen. Eerder was Sarri heel negatief over de Feyenoord-fans en noemde hij De Kuip een psychiatrische inrichting.