Nijland zegt nee tegen nieuwe termijn bij Groningen

Bekende optie zegt bij voorbaat nee tegen Groningen: 'Al kan ik stiekem helpen'

4 november om 13:52

Hans Nijland zegt bij voorbaat nee tegen een nieuwe termijn bij FC Groningen. De bestuurder was jarenlang algemeen directeur bij de Trots van het Noorden, maar met het vertrek van Wouter Gudde zoekt Groningen dus weer een nieuwe man op die plek. Nijland heeft het daarvoor echter te druk. 

Tegenover RTV Noord spreekt Nijland vol zelfvertrouwen, maar ook realisme. "Ik denk stiekem dat ik de club er weer een beetje bovenop zou kunnen helpen. Daar ben ik eigenwijs genoeg voor. Maar ik heb het gewoon te druk. En ik kan het Marieke en mijn kinderen en kleinkinderen niet aandoen om weer weken van zestig of zeventig uur te maken. Ik zie ze nu al weer veel te weinig." Nijland is op dit moment druk met lezingen en zijn bedrijf Hattrick Media.

Gudde gaf deze week aan dat hij uiterlijk eind dit seizoen zal vertrekken als algemeen directeur van Groningen. Daarbij zou er gedacht kunnen worden aan een tijdelijke vervanger, maar ook daarvoor hoeft er niet aangebeld te worden bij huize Nijland. "Daar zie ik niet zoveel in, want als je echt wat wil bewerkstelligen dan heb je minimaal anderhalf jaar nodig. Ik wil de mensen binnen FC Groningen niet voor de voeten lopen en wil daarom laten weten dat ik op geen enkele manier uit ben op een terugkeer bij de club."