Slot baalt van nederlaag bij Twente: 'Was een penalty'

Slot baalt van nederlaag bij Twente: 'Terugkoppeling dat het penalty was'

4 november om 18:35

Feyenoord-trainer Arne Slot verwacht van zijn spelers dat ze veel beter voor de dag komen dan vorige week tegen FC Twente. Hij erkent dat hij de 2-0 nederlaag in Enschede niet zomaar achter zich kon laten.

"Daar ben je wel even mee bezig. In eerste instantie ga je kijken: wat kan er beter? Dat was voldoende...", zegt Slot voor de camera van ESPN. "Als je dan dinsdag ook nog de terugkoppeling krijgt dat het een strafschop had moeten zijn, dan blijf je er nog iets meer in zitten. Te meer omdat het dan ook de tweede gele kaart was geweest, en dus rood", doelt hij op de overtreding van Robin Pröpper op Santiago Gimenez bij een 1-0 tussenstand in de zeventigste minuut.

Slot moest de nederlaag zodoende wel even verwerken. "Eén doordat je vindt dat je de spelers met de neus op de feiten moet drukken. En twee doordat je de terugkoppeling krijgt dat het een strafschop had moeten zijn", vat hij samen. Opvallend genoeg is Pol van Boekel zaterdag de scheidsrechter tijdens het duel van Feyenoord met RKC Waalwijk. Hij was vorige week in De Grolsch Veste de VAR en verzuimde dus de penalty toe te kennen aan de Rotterdammers. "Ik heb hem wel gezien, maar ik heb hem niet gesproken", aldus de oefenmeester.

Feyenoord staat inmiddels tien punten achter op PSV, dat eerder op de dag al gehakt maakte van Heracles Almelo. "Je ziet dat ze weer een heel eenvoudige overwinning behalen, maar wij moeten in eerste instantie naar de ploegen boven ons kijken. Dat zijn Twente en AZ. Voordat we überhaupt in de buurt komen van de nummer één. We verloren van Twente, dus we moeten eerst zorgen dat we beter voor de dag komen. Ik moet daar wel bij aantekenen dat we in de weken daarvoor echt geweldig goed gespeeld hebben. Zoals tegen Lazio. Ik hoop dus dat het een momentopname was tegen Twente."

Door de zieke Mats Wieffer hoeft Slot in Waalwijk geen lastige keuzes te maken op het middenveld. "Met Gernot Trauner missen we nog een basisspeler en ook Yankuba Minteh is voor ons belangrijk. De keuze was al gemaakt, ze wisten vrijdag al wie er zouden starten. Maar nu is Mats ziek en is dit de opstelling."