Ajax irriteert Heerenveen: 'Alsof ze de Champions League winnen'

Ajax irriteert Heerenveen: 'Alsof ze de Champions League hebben gewonnen'

5 november om 19:11
Laatste update: 5 november om 21:11

De spelers van Ajax hebben zich na de thuiszege op sc Heerenveen (4-1) gedragen alsof ze de Champions League hebben gewonnen. Dat stelt Luuk Brouwers. De enige doelpuntenmaker bij de Friezen stoorde zich er 'enorm' aan.

"Dit is echt enorm geflatteerd, dat heeft iedereen wel gezien", reageert Brouwers voor de camera van ESPN. Hij zag zijn ploeg grote kansen missen in de tweede helft, waarna Ajax in de slotfase het verschil maakte met twee goals van Chuba Akpom. "We lieten de verdediging stikken."

Brouwers vervolgt: "En ja, dan lopen ze van het veld alsof ze de Champions League-finale hebben gewonnen. Daar stoor ik me enorm aan. Heb gewoon een realistische blik op de wedstrijd. Of het komt doordat ze een paar dagen geleden nog laatste stonden? Wij zijn Ajax, dat zeggen ze toch altijd?"

In de rust zeiden de spelers van Heerenveen tegen elkaar dat er genoeg kansen lagen in de Johan Cruijff ArenA. "Er lagen echt bizar veel ruimtes om te voetballen", aldus Brouwers. "Doodzonde, echt enorm zonde."

ESPN-analist Kees Kwakman denkt er het zijne van. "Brouwers ergerde zich aan Ajax? Hij ergert zich de hele wedstrijd. Hij moet eens stoppen met het zwaaien naar de scheidsrechter, negentig minuten lang. Als hij daar eerst even op let..."