Ajax-supersub Akpom voelt alles van zich af vallen

'Twee vreselijke maanden' bij Ajax: 'Ik zat in m'n eentje in een hotel, stressvol'

5 november om 20:22
Laatste update: 5 november om 21:11

Chuba Akpom is in de wolken met zijn twee goals tegen sc Heerenveen, nadat hij donderdag tegen FC Volendam ook al trefzeker was als invaller. De blijdschap komt ook voort uit het feit dat hij twee 'vreselijke' maanden achter de rug heeft.

Akpom spreekt voor de camera van de NOS van een 'amazing week'. "De beste week sinds ik hier ben, om eerlijk te zijn. Twee zeges op rij, drie goals... Ik mag niet klagen. Hier heb ik op zitten wachten."

De Engelse spits voelt zich herboren sinds het vertrek van Maurice Steijn en de komst van John van 't Schip. "Deze trainer vertrouwt mij en hij laat me thuis voelen, op een manier zoals ik het eerder niet voelde." Dat Van 't Schip deze week in gesprek ging met Akpom, betekende veel voor hem. "Voetballers zijn op de eerste plaats mensen. De trainer praat met mij als mens, niet als voetballer."

De vraag van Van 't Schip of Akpom al geacclimatiseerd is na zijn overstap van Middlesbrough naar Ajax, maakte het nodige bij hem los. "Het was niet leuk, het waren twee vreselijke maanden. Ik speelde niet, Ajax won niet en ik zat in m'n eentje in een hotel. Het was stressvol, maar sinds deze trainer er is voel ik me veel lichter en ben ik weer mezelf."

Akpom sluit het interview met de NOS af met een welgemeende 'dankuwel', om aan te tonen dat hij wel degelijk bereid is om zich aan te passen. "De blijdschap bij mijn teamgenoten is geweldig om te zien. Misschien zagen ze dat ik de laatste tijd een beetje down was, maar ik wil de juiste mentaliteit tonen."