VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, Ajax en Go Ahead kort erachter

6 november om 11:00

PSV is na de elfde speelronde van de Eredivisie hofleverancier voor VP's Elftal van de Week. Ajax en Go Ahead Eagles zitten daar met twee spelers kort achter. Ook Excelsior, NEC, RKC Waalwijk en FC Utrecht zijn van de partij.

Mark Spenkelink (RKC Waalwijk)
Etienne Vaessen en Jeroen Houwen ontbraken en dus mocht Spenkelink zichzelf laten zien bij RKC Waalwijk. Dat deed de 27-jarige doelman met verve. Door zijn reddingen scoorde Feyenoord maar twee keer.

Siebe Horemans (Excelsior)
Volgens de statistieken behoort hij dit seizoen tot de uitblinkers van de Eredivisie, maar ook met het blote oog zijn de kwaliteiten van Horemans waarneembaar. De rechtsback van Excelsior zit in een ijzersterke periode en was ook tegen AZ op dreef.

André Ramalho (PSV)
Bij veel tegengoals van PSV is Ramalho betrokken, maar Peter Bosz houdt vast aan de bekritiseerde Braziliaan. Een week na zijn moeizame optreden tegen Ajax speelde hij een goede wedstrijd tegen Heracles, inclusief doelpunt.

Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)
Go Ahead won voor het eerst in 36 jaar tijd weer eens in eigen huis van Vitesse. Het werd liefst 5-1, mede door Kuipers. Na zijn snelle inworp kwam de thuisclub op voorsprong in de onneembare Adelaarshorst.

Joey Veerman (PSV)
Een masterclass vrije man zoeken, noemde Pierre van Hooijdonk het. Veerman was helemaal in zijn element tegenover het tiental van Heracles, waardoor PSV om de haverklap een kans creëerde.

Jerdy Schouten (PSV)
Zeven goals maakte Schouten in zijn laatste zes seizoenen als prof, maar tegen Heracles opende hij al relatief snel zijn doelpuntenrekening namens PSV. Daarmee droeg hij zijn steentje bij aan de 6-0 zege in Almelo.

Oscar Fraulo (FC Utrecht)
Zijn rake volley tegen FC Twente verraadt veel klasse. Fraulo is pas negentien jaar oud, maar de huurling van Borussia Mönchengladbach kan een grote rol gaan spelen in de opmars van Utrecht.

Willum Willumsson (Go Ahead Eagles)
Avondwedstrijden maken iets extra's los in Willumsson, die tegen Vitesse indruk maakte met zijn creativiteit en duelkracht. Niet onbelangrijk: hij voegde daar ook nog twee goals aan toe.

Steven Berghuis (Ajax)
Eindelijk was daar weer de Berghuis zoals veel voetbalvolgers hem kennen. Hij nam Ajax op sleeptouw tegen Heerenveen en stelde zijn ploeggenoten Steven Bergwijn en Chuba Akpom in staat te scoren.

Brian Brobbey (Ajax)
Opnieuw was Brobbey trefzeker, al scoorde hij naar eigen zeggen twee keer. Scheidsrechter Sander van der Eijk keerde zijn tweede treffer alleen af vanwege een lichte duw in de rug. Brobbey maakte een goede indruk.

Koki Ogawa (NEC)
Uitgerekend de vervanger van Bas Dost nam NEC bij de hand. Ogawa behoedde zijn ploeg in de bizarre blessuretijd voor een nederlaag tegen FC Volendam. De Japanner scoorde twee keer, tussendoor werd ook nog een goal afgekeurd.