Arne Slot geeft updates over Mats Wieffer en Gernot Trauner

Slot geeft update uit ziekenboeg voor Lazio-clash: 'Hij staat niet in de basis'

6 november om 19:13

Het lijkt erop dat Mats Wieffer dinsdag 'gewoon' in de basis staat, als Feyenoord het in de Champions League opneemt tegen SS Lazio. Trainer Arne Slot vertelt op het persmoment dat de controleur maandagavond in Rome de training hervat.

Wieffer ontbrak afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk (1-2) wegens ziekte. Daar is hij inmiddels van hersteld. "Hij gaat zo voor het eerst meetrainen, maar Wieffer voelt zich veel fitter dan zaterdagavond. Ik heb alle redenen om aan te nemen dat hij die training doorkomt en morgen kan spelen", stelt Slot in Stadio Olimpico, daags voor het Champions League-duel.

Gernot Trauner is op de weg terug en is dinsdagavond inzetbaar. "Maar Trauner staat niet in de basis", aldus Slot. Het ligt in de lijn der verwachting dat de laatste linie, net als afgelopen zaterdag, zal bestaan uit Bart Nieuwkoop, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman.

Slot wil niets weten van een mindere periode van Feyenoord. Wel beseft hij dat een 1-2 zege in Waalwijk mager is. "Dan komt er kritiek, dat is juist een compliment. Ik hoor ook dat we slap zouden zijn gestart tegen RKC. Maar Giménez staat binnen een minuut alleen voor de keeper. Dat wordt dan in hapklare brokken geserveerd in analyses. En dat willen mensen ook zo. Maar ik ben blij dat ik zelf niet met dit soort simpele analyses wegkom."