Wim Kieft ergerde zich aan de reactie van Brouwers na Ajax-Heerenveen

Kieft hekelt Brouwers na sneer richting Ajax: 'Is toch logisch dat je blij bent'

7 november om 09:58

Wim Kieft heeft zich gestoord aan het interview van sc Heerenveen-middenvelder Luuk Brouwers na de wedstrijd tegen Ajax. Brouwers stoorde zich aan de manier van juichen van de Amsterdammers, terwijl Kieft dit juist heel logisch vond.

"Ik heb mij na afloop een beetje gestoord aan die jongen", zegt Kieft bij Veronica Offside over Brouwers. "Daar stoor ik me sowieso al een tijdje aan. Die loopt er een beetje te koop mee dat hij een beetje een gekke jongen is. Daar is hij zelf heel blij mee", vervolgt de voormalige spits. "Als er zoveel druk op zit en je zo in de penarie hebt gezeten, dan is het toch logisch dat je blij bent. Dat mag toch?", vervolgt Kieft. 

Ajax won tegen Heerenveen (4-1) pas voor de derde keer dit seizoen. De opluchting was om die reden groot in de Johan Cruijff ArenA, iets wat voor onbegrip en irritatie zorgde bij Brouwers. "Ze lopen van het veld alsof ze de Champions League hebben gewonnen. Dat stoort me enorm", zei de middenvelder bij ESPN. Brouwers vond de uitslag 'enorm geflatteerd' en de reactie niet vanuit het Ajax-kamp niet overeenkomen met het spelbeeld. 
 
Tafelgenoot Jan Boskamp is het niet eens met Kieft. "Ajax wint altijd met vier of vijf doelpunten verschil van Heerenveen. Dat je juicht is klasse. Maar doen alsof je de Champions League hebt gewonnen, daar gaat het om", aldus Boskamp.