Onderzoek Overmars afgerond

Instituut Sportrechtspraak bevestigt: onderzoek naar Overmars afgerond

7 november om 16:31
Laatste update: 7 november om 17:06

Het onderzoek naar het grensoverschrijdende gedrag waar Marc Overmars zich bij zijn periode als technisch directeur van Ajax schuldig aan zou hebben gemaakt, is inmiddels afgerond. Dat heeft het Instituut Sportrechtspraak bevestigd tegenover het Algemeen Dagblad. Over enkele weken volgt er een uitspraak van de tuchtcommissie, vertelt directeur Henk van Aller. 

"De onderzoeksfase is nu afgerond en de aanklager heeft met zijn team van onderzoekers alle feiten verzameld", vertelt Van Aller aan het AD. "Het feitenrelaas is met een aangifte voorgelegd aan de tuchtcommissie, die spoedig uitspraak zal doen." Wanneer de uitspraak precies wordt gedaan, is niet duidelijk. 

Het is inmiddels een kleine twee jaar geleden dat de vijftigjarige Overmars vertrok bij Ajax. Dat kwam destijds als een donderslag bij heldere hemel. De voormalig td van de Amsterdammers had verschillende meldingen van grensoverschrijdend gedrag richting vrouwelijk personeel achter zijn naam staan. Zo zou hij foto's van zijn geslachtsdeel opgestuurd hebben. 

Na zijn vertrek bij Ajax streek Overmars al snel neer in België, bij Royal Antwerp FC. Daar heeft hij nu de technische leiding. De uitspraak die de tuchtcommissie over enkele weken gaat doen, wordt schriftelijk verspreid. Overmars kan vervolgens bepalen of hij in hoger beroep wil gaan.

Mogelijke consequenties
Wat de uitspraak van de tuchtcommissie gaat behelzen, is afhankelijk van de ernst van de situatie. De straf kan variëren van een berisping, tot een mogelijke levenslange schorsing. Een eventuele straf is overigens alleen geldig voor functies binnen het Nederlandse voetbal, niet voor het buitenland.