'Opvolger Schreuder lijkt bekend: Hernan Crespo nadert akkoord'

Update: Al Ain schakelt direct door na Schreuder-vertrek en presenteert Crespo

8 november om 18:54
Laatste update: 8 november om 18:54

De opvolger van Alfred Schreuder bij Al Ain lijkt al bekend te zijn. Hernán Crespo zou op het punt staan om de voormalige trainer van FC Twente, TSG Hoffenheim, Club Brugge en Ajax te vervangen bij de club uit Abu Dhabi, zo meldt Fabrizio Romano.

Crespo stond aan het roer bij Al Duhail, voordat de club hem verving door Cristophe Galtier, de oud-trainer van Paris Saint-Germain. Eerder was hij als trainer werkzaam bij Modena, Banfield, Defensa y Justicia en São Paulo. Bij het grote publiek zal Crespo vooral nog bekend zijn van zijn tijd als voetballer, waarin hij als spits speelde voor clubs als Lazio Roma, Chelsea, AC Milan en Internazionale.

'Al-Ain maakt bekend dat het contract van de Nederlandse coach met wederzijds goedkeuren is ontbonden', luidde het clubstatement op X, aangaande het vertrek van Schreuder. De Nederlandse coach is niet ontslagen vanwege slechte resultaten, maar vanwege een gebrek aan samenhang tussen de Nederlandse trainer en de rest van zijn staf. Van de vijftien wedstrijden onder leiding van Schreuder werden er namelijk dertien gewonnen door Al-Ain.

Update: Hernan Crespo is inderdaad de nieuwe trainer van Al Ain. De club heeft de komst van de voormalig Argentijnse topspits woensdagavond wereldkundig gemaakt.