Feyenoord-commentator maakt excuses na ophef: 'Leek naar stip te wijzen'

Feyenoord-commentator maakt excuses na ophef: 'Lazio-spelers renden op hem af'

8 november om 15:17

Commentator Teun de Boer heeft na de ophef rond zijn persoon uitleg gegeven op social media. In de slotfase van de wedstrijd meende De Boer dat Feyenoord een strafschop toebedeeld kreeg, waar de arbiter van dienst bleek te fluiten voor het eindsignaal.

De Boer, die bij RTL 7 als commentator fungeerde bij de Champions League-wedstrijd tussen Lazio Roma en Feyenoord, maakt zijn excuses voor de fout, waarmee hij menig kijker op het verkeerde been zette. Het leidde tot veel ophef op social media, waar De Boer de nodige kritiek te verduren kreeg.

Ayase Ueda had de kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar Lazio-doelman Ivan Provedel pakte zijn kopbal. Scheidsrechter Szymon Marciniak floot vervolgens en leek naar de stip te wijzen, aldus De Boer, die een verklaring deelt via X. 'Jullie zagen herhaling van een kans toen dat gebeurde… scheids floot en wees naar doelgebied/stip, aantal Lazio spelers schrokken en renden op hem af. Hij gaf echter doeltrap. Vervolgens fluit hij meteen af. Mea culpa!'