Danny Blind hoopt dat Xavi Simons binnenkort belangrijk is voor Oranje

Blind lyrisch: 'Hij is zo goed, hopelijk binnenkort ook belangrijk voor Oranje'

8 november om 17:45
Laatste update: 8 november om 18:25

Xavi Simons was dinsdagavond opnieuw de grote man bij RB Leipzig tijdens de 1-2 overwinning op Rode Ster Belgrado. De voormalig PSV'er voelt zich uitstekend op zijn plek bij de Bundesliga-topclub, terwijl ook Danny Blind ziet dat hij floreert in Duitsland.

Simons zorgde al na acht minuten voor de openingstreffer in Belgrado. Ook in de eerste ontmoeting met Rode Ster was de twintigjarige Nederlander al trefzeker. Toch was het volgens Simons geen gemakkelijke avond voor Leipzig. "De omstandigheden waren heel zwaar, ook door hun fanatieke fans", zegt hij in Duitse media. "De sfeer in het stadion was indrukwekkend, maar we hebben ons huiswerk weer goed gedaan en zijn door naar de volgende ronde."

Daar is de huurling van Paris Saint-Germain enorm blij mee. "Ik wil mezelf op het hoogste niveau laten zien en mezelf met de beste spelers van de wereld meten. Daar droomde ik als jonge jongen al van. Daarom ben ik naar Leipzig gekomen. Ik wil mezelf hier blijven verbeteren", aldus Simons. Tot nu toe maakte hij twee doelpunten en gaf hij één assist in de Champions League. In de Bundesliga scoorde Simons drie keer en was hij zes keer de aangever in tien duels.

Danny Blind is onder de indruk van de ontwikkeling van Simons. "Ik denk dat Xavi de goede keuze heeft gemaakt door naar Leipzig te gaan. Ook vanwege de manier van spelen, vaak met een dubbele tien", zegt de voormalig assistent-bondscoach bij Rondo. "We kennen zijn kwaliteiten vanuit de Eredivisie en nu laat hij ook op een hoger niveau zien dat hij rendement heeft. Xavi is een erg goede speler. Hopelijk is hij binnenkort ook zo belangrijk voor Oranje."