Ajax-tegenstander Brighton zonder Tariq Lamptey naar Amsterdam

Tegenvaller voor Ajax-tegenstander Brighton: blessureproblemen op de backposities

8 november om 18:40

Roberto De Zerbi kan donderdagavond in het duel tegen Ajax geen beroep doen op Tariq Lamptey. De vleugelverdediger is niet fit genoeg, aldus de trainer van Brighton, dat vanaf 18.45 uur in het kader van de Europa League te gast is in de Johan Cruijff ArenA. 

Lamptey is niet de enige speler bij Brighton met blessureproblemen, ook Pervis Estupiñán is al weken uit de roulatie. De linksback miste, net als Lamptey, de voorgaande zes wedstrijden van de Engelse club. De Zerbi gaf op de persconferentie aan dat Estupiñán wel is meegereisd, in tegenstelling tot Lamptey. "Misschien kan hij een gedeelte trainen, hij zal in ieder geval op de bank beginnen tegen Ajax", sprak De Zerbi.

De Zerbi sluit niet uit dat de linksback uit Ecuador minuten zal gaan maken in Amsterdam. "Ik neem liever geen risico’s, maar zoveel oplossingen hebben we niet." Brighton staat op dit moment derde in de Europa League-groep met vier punten. Ajax is de nummer vier met twee punten en heeft eigenlijk een overwinning nodig om nog echt zicht te houden op EL-overwintering.