Van Basten is kritisch op verdediging PSV: 'Ze moeten zich niet laten piepelen'

Van Basten kritisch op PSV-verdediging: 'Lastig karwei voor Nederlandse ploegen'

8 november om 19:35
Laatste update: 8 november om 19:39

Marco van Basten heeft zich bij Ziggo Sport uitgelaten over de defensieve kwetsbaarheid van PSV, dat woensdagavond het cruciale Champions League-duel met RC Lens speelt. De voormalig topspits is van mening dat centrale verdedigers André Ramalho en Olivier Boscagli te zwak zijn in de één tegen één. Ook vindt hij dat de middenvelders bij vlagen doortastender moeten zijn. 

"Als je de bal niet hebt, of dreigt te verliezen, dan moet je als middenvelder zorgen dat er geen kwetsbare momenten komen. Dan zie je dat zo'n Veerman (Joey, red.), of een Tillman (Malik, red.) en Schouten (Jerdy, red.) , iets te makkelijk worden. Dat kan niet in zo'n situatie", blikt Van Basten terug bij Ziggo Sport. De analist doelt daarmee op de 1-1 van RC Lens op 24 oktober, gemaakt door Elye Wahi. 

"Dat zijn wel fatale momenten", vervolgt Van Basten. "Ramalho (André, red.) heeft op dat moment ook zwak verdedigd. Dat is zijn man. Hij laat zich piepelen. Dan moet je winnaar zijn in zo'n duel. Ramalho en Boscagli (Olivier, red.) zijn te kwetsbaar in de één tegen één duels. Je moet in sommige wedstrijden, helemaal in Europese wedstrijden, ook gewoon écht goed kunnen verdedigen. Het is niet alleen maar doelpunten maken. Je moet net zo goed enorm geconcentreerd en georganiseerd zijn in verdedigend opzicht. Dat is voor Nederlandse ploegen een lastig karwei", besluit hij.