Van 't Schip licht opvallende keuze toe: 'Niet getwijfeld over Martha'

Van 't Schip licht opvallende keuze toe: 'Als UEFA dat heeft doorgegeven...'

9 november om 18:45
Laatste update: 9 november om 18:45

Ajax-trainer John van 't Schip heeft de wijzigingen tegen Brighton toegelicht. De oefenmeester stelt dat hij niet getwijfeld heeft om Ar'Jany Martha op te stellen.

Martha maakte de afgelopen twee wedstrijden indruk op linksback. Tegen Brighton in de Europa League speelt Jorrel Hato op die positie, Josip Sutalo en Devyne Rensch staan centraal. ESPN vraagt Van 't Schip of hij getwijfeld heeft om Martha op te stellen. "Nee, eigenlijk niet", antwoordt de trainer. "Hij heeft het goed gedaan, maar we hebben andere keuzes gemaakt in wat we denken dat we nodig hebben."

"We kiezen voor Rensch, die meer ervaring heeft dan Martha", legt Van 't Schip uit. De UEFA heeft Rensch in de opstelling centraal staan en Hato op linksback. De interim stelt cryptisch dat die opvatting van de UEFA klopt. "Als de UEFA dat heeft doorgegeven zullen we hem daar opstellen."

Van 't Schip is druk bezig om een team te vormen van Ajax. "Waar ik het meest mee bezig ben? Om duidelijkheid te geven in hoe we willen spelen. De connecties tussen de linies, die kunnen beter. Daar zijn we continu mee bezig."