Van 't Schip wil voortborduren op Rensch als zes bij Ajax

Van 't Schip over Ajax-verrassing: 'Sowieso iets om op voort te borduren'

9 november om 22:14

John van 't Schip ziet voldoende aanknopingspunten voor Ajax na de 0-2 nederlaag tegen Brighton in de Europa League. De trainer is onder meer te spreken over de wijze waarop Devyne Rensch zijn rol invulde.

Van 't Schip zag Ajax goed beginnen. "Ik heb gezien dat we het Brighton heel moeilijk hebben gemaakt in de eerste helft. Waarin zij veel ballen wegschoten, omdat wij de druk erop hadden. Dat is niet des Brighton. Ze kwamen niet tot hun normale opbouw. Dat was een verdienste van ons."

De Amsterdammers kwamen ook wel in de buurt van het Engelse doel, maar echt gevaarlijk werd het niet. "De echte power ontbrak in de eindfase, zodat je echt tot een uitgespeelde kans komt. Het waren meer schoten", stelt Van 't Schip, die zag dat Brighton in de kaart werd gespeeld met de 0-1. "Je komt achter door onnodig balverlies, zij straffen dat genadeloos af. Dan weet je dat ze nog relaxter kunnen zijn."

"Wij begonnen de tweede helft ook niet heel sterk", vervolgt Van 't Schip. "De goal valt snel. Maar daarna hebben we er een wedstrijd van proberen te maken. Toen hadden we een goal verdiend. Met een bal op de paal, het schot van Akpom en Carlos die dichtbij was na een goede steekpass van Mikautadze. Dat gebeurde niet helaas. Anders had het nog spannend kunnen worden."

Rol van Rensch
Van 't Schip verraste met zijn opstelling. Devyne Rensch speelde als inschuivende centrale verdediger en was veel op het middenveld te vinden. "Het is sowieso iets om op voort te borduren", meent de trainer. "Je probeert altijd een overtal te creëren. Dat kan door verschillende spelers worden ingevuld. Vandaag was het Rensch."