Vink over slag die Ajax op middenveld miste

Vink had sluwe Brighton-tactiek door: 'Daarom was Ajax tot minuut 80 reddeloos'

10 november om 08:15

Marciano Vink zag Brighton tegen Ajax vooral profiteren van de wissel van Kenneth Taylor in de rust. De analist zag dat de Engelse spelers daar dominanter waren, omdat ze met een man meer waren op het middenveld. Mede daarom zag Ajax er in de tweede helft minder goed uit, vertelt Vink bij ESPN.

"Brighton profiteerde er natuurlijk van dat er een middenvelder minder op het veld stond bij Ajax", vertelt Vink over de wissel van Taylor voor Chuba Akpom. "Zij gingen gewoon overal één tegen één spelen. Het verschil zag je echt wel goed. De spelers van Brighton stonden al naar achteren, op het moment dat Ajax de lange bal speelde. Ze willen dan zo snel mogelijk bij die bal zijn en alle Ajax-spelers insluiten."

Vink zag Ajax door deze tactische zet wat wegzakken in de tweede helft. "De hele wedstrijd wilde Brighton alleen maar de duels man op man spelen. Waar het kan deden ze dat kort en soms pakten ze vijf meter. Ze waren constant bezig om die ruimtes te bespelen en te zorgen dat Ajax niet aan het voetballen kwam. Dat hebben ze de hele tweede helft gedaan en daarom was Ajax tot de tachtigste minuut reddeloos. Op het einde kregen ze nog wel wat kansen."