Zerrouki over zijn tijd bij Twente en Ajax

Zerrouki vertelt vol trots over 'papa' Ron Jans: 'Wilde al lang weg bij Twente'

10 november om 08:59
Laatste update: 10 november om 11:51

Ramiz Zerrouki heeft een lange weg af moeten leggen voor hij zijn stap naar Feyenoord kon maken. De middenvelder begon in de Ajax-jeugd en vertrok daarna naar FC Twente. In zijn tijd bij de Tukkers wilde hij ook vertrekken vanwege zijn speeltijd, maar daar stak ‘papa Ron Jans’ een stokje voor.

Het vertrek van Zerrouki uit Amsterdam had een duidelijke reden. "Bij Ajax was er toen echt geen perspectief voor mij", vertelt de middenvelder in Kick 't Met van Ziggo Sport. "Bij Twente kon ik gewoon wekelijks spelen, ook met leeftijdsgenoten. Dat was het belangrijkste. Ik wist niet wat ik moest verwachten daar en kende de stad niet. Maar ik had in Enschede al wel snel een gevoel van thuiskomen." Volendam-speler Benaissa Benamar weet hoe taai het was voor Zerrouki om bij Twente te kunnen spelen. "Hij heeft echt hard moeten bikkelen, op zijn 22e kreeg hij pas die kans."

Zerrouki maakte uiteindelijk de stap naar Feyenoord vorig jaar zomer. De winterse periode daarvoor wilde de middenvelder de stap naar Rotterdam al maken, maar hij onthult dat hij al langer weg wilde. "Tijdens corona werd het erger, maar ik wilde al langer weg daar. Ik kreeg geen kansen en wilde in het eerste spelen ergens, maar toen kwam Ron Jans. Die was vanaf het eerste moment eerlijk. Hij was heel positief en liet me de eerste wedstrijd al spelen. Papa Ron Jans is heel belangrijk voor mij geweest."