John van 't Schip heeft met Ajax welkome afleiding: 'Helpt me enorm'

Van 't Schip ziet ontwikkeling bij Ajax: 'Dat wordt opgepikt'

10 november om 17:49
Laatste update: 10 november om 18:18

John van 't Schip is content over zijn begin als interim-trainer bij Ajax, zo brengen de Amsterdammers via de eigen kanalen naar buiten. De voormalig buitenspeler heeft een moeilijke tijd achter de rug op persoon gebied, en Ajax vormt voor hem een welkome afleiding.

"Het helpt me enorm en als ik hier ben, ben ik volledig gefocust. Het is een mooie afleiding en daarnaast vind ik het prachtig om met deze groep bezig te zijn", zo stelt Van 't Schip, die zijn vrouw verloor. "Ik ben erin gestapt en het enige wat ik wilde was helpen. Dat doe je op en naast het veld. Ik wil iets beter maken en dat bewerkstelligen is het leuke aan het trainersvak. We zijn net begonnen en het wordt opgepikt, dat geeft voldoening", aldus de oefenmeester, die in het seizoen 2008-2009 ook even eindverantwoordelijke was bij Ajax, na het ontslag van Marco van Basten.

Van 't Schip begon bij Ajax terwijl de club op de laatste plaats stond. Sinds zijn aanstelling werden FC Volendam en SC Heerenveen met respectievelijk 2-0 en 4-1 verslagen, waarmee de grootste zorgen bij de Amsterdammers voor even weg zijn. In de Europa League werd met 0-2 verloren van Brighton.