Ueda in interview over concullega Gimenez

Gimenez leermeester voor concurrent Ueda: 'Hij heeft veel waar ik van kan leren'

10 november om 22:40

Ayase Ueda heeft in een interview op het clubkanaal van Feyenoord zijn bewondering uitgesproken voor Santiago Gimenez. De Mexicaanse spits is niet weg te denken uit de basiself van trainer Arne Slot, waardoor Ueda het vooralsnog voornamelijk moet doen met invalbeurten. Wrok jegens zijn collega koestert hij echter niet. 

Ueda gaat met het clubkanaal van Feyenoord uitgebreid in op zijn eerste maanden als speler van Feyenoord. De Japanner is druk bezig zich de Engelse taal meester te maken, zodat hij beter kan communiceren met teamgenoten en met de staf. Ook probeert hij elke dag stappen te zetten als voetballer. "Een ding waar ik aan werk is om de bal langer bij me te kunnen houden. Ik streef er ook naar om meer te improviseren om kansen te kunnen creëren."

Voorlopig staat Ueda achter Gimenez in de pikorde. Laatsgenoemde is de laatste weken wat minder op dreef, maar blijft een grote inspiratiebron voor de zijn concullega. "Ik denk dat hij veel heeft én kan waarvan ik nog kan leren", vertelt Ueda. "Zijn statistieken (13 Eredivisie-doelpunten) spreken voor zich. Ik vind hem een geweldige speler."

Komende zondag moet Feyenoord weer aan de bak. Dan staat, vijf dagen na de midweekse Champions League-nederlaag bij SS Lazio, de thuiswedstrijd tegen AZ op het programma. Een echte kraker, gezien het feit dat de Rotterdammers en de Alkmaarders hetzelfde aantal punten hebben: 26. AZ speelde overigens nog wel één wedstrijd minder.