De Mos vreest degradatie voor hekkensluiter Vitesse

De Mos ziet het somber in voor hekkensluiter: 'Alleen maar bergafwaarts gegaan'

11 november om 09:48

Aad de Mos ziet het somber in voor Vitesse. De Arnhemmers staan momenteel op de laatste plaats in de Eredivisie en de oud-trainer van de club meent dat er serieus degradatiegevaar is. De Mos ziet een soortgelijk scenario voor zich als het lot dat FC Groningen onderging.

In elf Eredivisiewedstrijden behaalde Vitesse tot dusver acht punten en volgens De Mos ligt dat aan een gebrek aan kwaliteit in de spelersgroep. "Ze missen scorend vermogen. Spelers zijn ook niet in staat om wedstrijden naar zich toe te trekken. Nee, de laatste plaats verbaast me niet", zo geeft de voormalig oefenmeester aan tegenover Omroep Gelderlander.

"Na het vertrek van trainer Thomas Letsch is het alleen maar bergafwaarts gegaan", vervolgt De Mos. "Je ziet de patronen. Nu ook bij Vitesse. Degradatievoetbal is heel anders. Het is echt mouwen opstropen. Een peloton van tien ploegen zit momenteel in hetzelfde schuitje en die staan allemaal binnen drie punten, maar ik voorzie een hele zware klus. Geen enkele speler of trainer zit goed in zijn vel bij Vitesse. Echt helemaal niemand."