Ramiz Zerrouki vertelt over Ajax-vertrek en gastgezin bij FC Twente

Van Amsterdam naar gastgezin: 'Bij Ajax was geen perspectief voor mij'

11 november om 11:28

Ramiz Zerrouki vertelt openhartig over zijn vertrek uit de jeugdopleiding bij Ajax. De huidige middenvelder van Feyenoord verruilde op achttienjarige leeftijd Amsterdam voor een gastgezin in Twente.

Zerrouki, geboren in Amsterdam, doorliep een groot deel van zijn opleiding bij Ajax. In 2016 trok hij naar FC Twente. "Bij Ajax was gewoon geen perspectief voor mij", zegt hij bij Kick 't Met van Ziggo Sport. "Bij Twente kon ik wekelijks spelen met mijn leeftijdsgenoten, dat was het belangrijkste." Zerrouki trok aan de andere kant van het land in bij een gastgezin. "Dat was in het begin spannend."

"Ik kende het niet, wist niet wat ik moest verwachten", legt hij uit. "Maar het was het beste om het wel te doen. Twente gaf al aan dat ze liever niet hadden dat de boys uit de O19 op zichzelf zouden wonen. Daar hadden ze niet de beste ervaringen mee." Zerrouki vertelt over de kennismaking met zijn gastgezin. "Dat verliep prima. Het beviel meteen best goed. Ik had een goede band met die mensen. Ik was lekker vrij en het was open en eerlijk."