Joseph Oosting blij met Mees Hilgers: 'Teken van vertrouwen in elkaar'

Geen Feyenoord, maar FC Twente: 'Heel erg blij dat hij bij ons is gebleven'

11 november om 12:50
Laatste update: 11 november om 13:36

Het scheelde niet veel of FC Twente-verdediger Mees Hilgers had dit seizoen in het shirt van Feyenoord gespeeld. Hoofdcoach van Twente Joseph Oosting is blij met de keuze van zijn verdediger om in Enschede te blijven.

De 22-jarige Hilgers is inmiddels niet meer weg te denken uit het hart van de defensie bij de Tukkers. Twente incasseerde, na PSV en AZ, de minste tegentreffers in de Eredivisie. Hilgers kon afgelopen zomer de club uit Enschede verlaten voor onder andere Feyenoord, maar besloot te blijven. Daar heeft Oosting ook een rol in gespeeld. "Ik heb natuurlijk met hem gesproken over zijn situatie vorig jaar en wat hij wilde."

"Ik heb hem gezegd dat als hij zou blijven dat er een speciaal programma voor hem klaar zou liggen, als mens en als speler. Dan is het wel erg fijn dat hij is gebleven", legt de trainer uit. Hilgers moet nog wel het een en ander leren volgens zijn coach. "Hij moet leren wat het inhoudt om profvoetballer te zijn. Hoe je moet omgaan met de leefstijl en wat je nodig hebt als profvoetballer. Dat gaat al wel de goede kant op", aldus Oosting.

Het talent van Twente miste tot nu toe slechts twee wedstrijden vanwege een blessure. Alle andere duels speelde Hilgers als basiskracht. FC Twente doet het uitstekend en staat op een gedeelde derde plek met Feyenoord. Zaterdagavond staat de wedstrijd tegen NEC op het programma in De Grolsch Veste.