Vaessen terug onder RKC-lat: 'Vanzelfsprekend'

Vaessen weer terug onder de lat bij RKC: 'Het was erg vanzelfsprekend'

11 november om 19:52

Henk Fraser is blij dat hij weer kan beschikken over Etienne Vaessen. De trainer van RKC Waalwijk twijfelde geen moment toen de medici het groene licht gaven: de 28-jarige keeper verdedigt zaterdag het doel in het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles.

Vaessen kwam begin oktober tijdens de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing met Brian Brobbey. Hij verloor het bewustzijn en werd uit voorzorg gereanimeerd. Later bleek dat hij er relatief goed vanaf is gekomen met een hersenschudding. De sluitpost hervatte enkele weken geleden de training bij RKC, met helm. 

Voorafgaand aan het treffen met Go Ahead verklaarde Fraser zijn keuze om Vaessen weer op te stellen. "Dit doe je in overleg natuurlijk, ook zeker met de medici. En je kijkt natuurlijk naar trainingen", zegt de oefenmeester bij ESPN. "Je houdt je aan het protocol, wat artsen voorschrijven. Gaandeweg ga je steeds meer over laten aan hem en wat er in de training gaat gebeuren. Ik moet zeggen, het was heel erg vanzelfsprekend."

Tijdens de absentie van Vaessen namen Jeroen Houwen en Mark Spenkelink de honneurs waar. "Ik heb vier goede keepers, maar Vaessen is op dit moment de onbetwiste nummer één. In zijn afwezigheid heeft de vervanging het uitstekend gedaan."

RKC - Go Ahead is om 18.45 uur begonnen.