Vaessen: 'Van mijn vrouw moest ik met helm keepen'

"Van mijn vrouw moest ik met helm keepen, ik heb geluisterd"

11 november om 22:10
Laatste update: 11 november om 23:11

Etienne Vaessen is blij en opgelucht dat hij zaterdag zijn rentree kon maken voor RKC Waalwijk. De 28-jarige doelman stond anderhalve maand na het incident met Ajax-spits Brian Brobbey weer onder de lat bij de Brabanders in het Eredivisie-duel met Go Ahead Eagles (0-1). 

"Het gaat goed. Zoals je ziet heb ik weer gespeeld en dat is mijn grootste overwinning", reageert Vaessen na afloop bij ESPN. Hij is blij met de steun die hij de afgelopen periode ontving. "Ik heb zoveel steun gehad, dat is niet in woorden te omschrijven. Vanuit het binnen- en buitenland. Kinderen die tekeningen naar mij opstuurden, bloemen en brieven. Dat heeft me ook echt geraakt als mens."

"Ik vond voetbal altijd heel belangrijk, maar als zoiets als dit gebeurt dan besef je pas wat echt belangrijk is. Uiteindelijk doe ik het allemaal voor mijn familie", gaat Vaessen verder. "Toen ik eenmaal weer op het trainingsveld stond, was het wennen, maar je moet door en het voelde ook heerlijk om er weer te zijn. De eerste paar weken was het wel ontzettend zwaar. RKC heeft mij en mijn familie goed ondersteund in het herstelproces. Ze hebben me ook een weekje weg gegeven, naar Zeeland. Dat zal ik nooit vergeten. Ik ben ze eeuwig dankbaar."

De stap om weer te gaan keepen was niet makkelijk, maar Vaessen kan zijn omgeving niet genoeg bedanken. "Fraser spreekt zoveel vertrouwen naar mij uit. Hij was er van overtuigd dat ik weer kon gaan spelen, zodra ik mij weer goed voelde. Ik ben hem dankbaar dat hij mij meteen weer opstelde. En ik heb met een mental coach ook nog wat mentale problemen afgerond. Ik heb super veel gehad aan een EMDR behandeling, traumaverwerking. Samen met de dokter zei hij ook: hij kan weer spelen."

Vaessen keept nu wel met een helm. "Van mijn vrouw moest ik ook met helm keepen trouwens, ik heb geluisterd naar haar."