Afellay tipt AZ en FC Twente: Het is echt een jongen met mogelijkheden

Afellay tipt AZ en FC Twente: "Het is echt een jongen met mogelijkheden"

13-11-2023 13:54
28

Ibrahim Afellay is zeer te spreken over Couhaib Driouech. De 21-jarige aanvaller van Excelsior maakte zondagavond indruk tegen FC Utrecht (2-2) en bekroonde zijn sterke optreden met een fenomenaal doelpunt.

Afellay zag Driouech 'niet voor het eerst dit seizoen' uitblinken. "Deze jongen is weer beslissend voor Excelsior. Hij heeft de rol die (Marouan, red.) Azarkan vorig jaar had overgenomen", aldus de 67-voudig international van het Nederlands elftal bij Studio Voetbal.

Volgend seizoen speelt Driouech waarschijnlijk een stapje hoger, aldus Afellay. "Zo'n jongen zou toch ook niet misstaan bij een AZ of Twente? Het is echt een jongen met mogelijkheden", zegt de oud-PSV'er tegen presentator Sjoerd van Ramshorst, die het daar roerend mee eens is.

Excelsior speelde zondagavond gelijk tegen FC Utrecht (2-2) en bezet de zevende plek in de Eredivisie. Driouech maakte twee jaar geleden de overstap van sc Heerenveen naar Excelsior, waar hij tot nu toe elf keer scoorde en tien assists gaf in 79 wedstrijden.