Jerdy Schouten wil kans pakken bij Oranje

1,5 jaar na debuut eindelijk weer bij Oranje: 'Had ik me anders voorgesteld'

15 november 2023 om 18:49
Laatste update: 15 november 2023 om 19:01

Dat Jerdy Schouten na zijn Oranje-debuut ruim anderhalf jaar moest wachten op een nieuwe uitnodiging, stak de middenvelder van PSV wel een beetje. Dat laat hij weten tegenover De Telegraaf.

Als speler van het Italiaanse Bologna debuteerde Schouten onder bondscoach Louis van Gaal in de Nations League-wedstrijd tegen Wales (2-1 winst), maar kwam daarna niet meer in actie voor het Nederlands elftal. "Je komt hier niet met de gedachte dat het één keer is en nooit meer. Dat had ik toen natuurlijk ook niet. Ik had het me misschien iets anders voorgesteld. Maar dat maakt het nu zeker niet minder mooi", doelt Schouten op zijn oproep voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Ierland en Gibraltar. 

Schouten was zelf redelijk positief over de manier waarop hij zich staande hield tegen Wales, al beseft de middenvelder dat er nog verbeterpunten waren. "Als dat niet zo zou zijn, zou ik een van de beste voetballers ter wereld zijn, en dat ben ik helaas niet." Schouten geeft aan dat hij speelde 'zoals hij altijd speelt'. "Ik ben niet iemand, die zes cross-passes per wedstrijd geeft. Als ik een pass naar voren geef, zal het over de grond zijn en niet zo snel helemaal van de linkerkant naar de rechterkant of andersom. Dat zit niet echt in mijn spel.”

Het haasje dat Schouten kreeg voor zijn debuut in Oranje, gaf hij aan zijn ouders. Met hen zat hij altijd voor de televisie in Hellevoetsluis wanneer het Nederlands elftal speelde. Een broer van zijn opa, Henk Schouten, kwam tot twee interlands voor Nederland. "Daar kwam ik wel eens over de vloer bij een feestje voor een verjaardag of huwelijksjubileum en dan kwam het voetbal natuurlijk altijd ter sprake. Ze vonden het alleen maar mooi, dat er nog iemand van de familie in het profvoetbal was gekomen."