Het Parool: Ajax stevent af op buitenlandse trainer én technisch directeur

Het Parool: Ajax stevent af op buitenlandse trainer én technisch directeur

18-11-2023 09:18 Laatste update: 09:32
215

Alex Kroes zit voorlopig nog in de wachtkamer, maar zijn voornaamste eerste opdracht bij Ajax wordt het vinden van een opvolger voor Sven Mislintat. Die komt naar verluidt opnieuw uit het buitenland, stelt Het Parool.

Samen met de directeur voetbalzaken zal Kroes vervolgens ook op zoek gaan naar een nieuwe trainer, die volgend seizoen het stokje overneemt van John van 't Schip. 'Ook daarbij wordt buiten Nederland gezocht', onthult Het Parool, waarmee de belangrijkste technische functies in de Johan Cruijff Arena straks door buitenlanders bezet lijken te worden.

De lokale krant schreef eerder al dat Ajax op zoek is naar een vooruitstrevende en vernieuwende trainer, waarbij Brighton-manager Roberto de Zerbi als lichtend voorbeeld dient. De Amsterdammers zouden van mening zijn dat de beste Nederlandse opties, zoals Arne Slot, Peter Bosz en Erik ten Hag, momenteel niet beschikbaar zijn.

Overigens moet Kroes nog wel tot maart 2024 wachten voor hij aan de slag kan. AZ wilde hem alleen eerder vrijgeven als Ajax 'in een overeekomst belooft nooit meer een speler of medewerker van AZ binnen te halen, aldus ingewijden', stelt Het Parool. Voor de Amsterdammers, en vermoedelijk ook voor een rechter, is dat een brug te ver. Rvc-voorzitter Michael van Praag uitte al zijn onbegrip dat AZ vervolgens de stekker uit de gesprekken trok.