Ratcliffe wil Maldini naar United halen als sportief directeur

'United heeft volgende aanwinst op het oog: Maldini moet club komen versterken'

18 november 2023 om 12:50
Laatste update: 18 november 2023 om 12:55

Manchester United staat voor een aantal grote veranderingen nu Sir Jim Ratcliffe op het punt staat om een kwart van de clubaandelen over te nemen. Volgens The Telegraph is Paolo Maldini de belangrijkste kandidaat om de nieuwe sportief directeur te worden op Old Trafford.

Maldini verliet afgelopen juni zijn grote liefde AC Milan na een geschil met de nieuwe eigenaren van de club. De oud-topverdediger was sinds 2018 actief als technisch directeur bij de Rossoneri. Nu zou de Britse miljardair Ratcliffe de Italiaan naar Manchester willen halen om een belangrijke functie binnen te club te vervullen.

Maldini heeft nog wel concurrentie voor de rol bij de Engelse topclub. Ook Ricky Massara, die in het verleden een duo vormde met Maldini achterin bij Milan, Lee Congerton (Atalanta) en Andrea Berta (Atlético Madrid) zouden op de lijst staan. Maldini en Massara zijn beiden clubloos op dit moment en daarmee makkelijker in te lijven.

Na zijn vertrek bij Milan kreeg Maldini een aanbieding van de Saudi-Arabische club Al Ittihad, maar dat heeft hij afgewezen, weet AS Diario. Maldini zou graag weer werkzaam zijn bij een Europese topclub als Manchester United.