'Vitesse weer in zee met 'Edje-interim' Sturing, geen plek voor Theo Janssen'

'Vitesse weer in zee met 'Edje-interim' Sturing, geen plek voor Theo Janssen'

18-11-2023 13:12
98

Edward Sturing wordt de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse, zo meldt de Gelderlander. De zestigjarige clubicoon zal in eerste instantie toch weer als tussenpaus dienen, maar wel met uitzicht op meer. De ontwikkelingen in Arnhem hebben ook gevolgen voor Nicky Hofs, Tim Cornelisse, Theo Janssen en Chris van der Weerden.

Volgens de regionale krant wil Vitesse na het vertrek van Phillip Cocu een driemanschap formeren, bestaande uit Sturing, Hofs en Cornelissen. Technisch directeur Benjamin Schmedes bekeek wel de internationale markt, maar vanwege de huidige situatie - de club is verwikkeld in een sportieve en bestuurlijke crisis - zijn er geen geschikte trainers beschikbaar. Desondanks gold Sturing vanaf het eerste moment als topkandidaat.

Sturing staat er intern uitstekend op. Hoewel hij het eigenlijk niet zag zitten om wéér als 'Edje-interim' te fungeren, een kwalificatie waar hij een hekel aan heeft, zet hij zijn eigen belangen op zij voor de club. Degradatie uit de Eredivisie zou immers desastreus zijn voor de Arnhemmers. De clubicoon wordt in eerste instantie gevraagd om tot de winterstop het heft in handen te nemen. Dat zal hij samen met Hofs en Cornelisse doen. In januari volgt een evaluatie. Als het oordeel positief is, dan wil Schmedes de samenwerking voortzetten. De Duitse td waakt er wel voor dat Sturing beschadigd raakt in de sportieve crisis.

Sturing gaat aan zijn zevende noodklus beginnen in het Gelredome. Eenmaal was hij hoofdtrainer, van maart 2003 tot juni 2006. Zes keer fungeerde hij al als tussenpaus. Momenteel is hij werkzaam als hoofd jeugdopleiding van Vitesse.

Volgens de Gelderlander wil Vitesse met een schone lei beginnen na het vertrek van Cocu. Het betekent dat voor Theo Janssen en Chris van der Weerden geen plek meer is in de technische staf. Schmedes moet met de twee veldtrainers in onderhandeling.