Taabouni over stap naar Feyenoord: 'Dat miste ik bij AZ een beetje'

Taabouni over stap naar Feyenoord: 'Dat miste ik bij AZ een beetje'

21 november - 13:20
33

Mohamed Taabouni miste bij AZ onder trainer Pascal Jansen een stukje persoonlijke begeleiding die de middenvelder eerder onder Arne Slot wel kreeg. Daarom besloot Taabouni in de zomer van 2022 zijn oude oefenmeester te volgen naar Feyenoord.   

Dat vertelt de 21-jarige Taabouni in gesprek met Voetbalnieuws, waarin hij aangeeft dat hij bij AZ niet meer het gevoel had dat hij zich ontwikkelde. "De aandacht vanuit het eerste elftal ontbrak. Ik had niet meer het gevoel dat ze écht met me bezig waren. Dat was bij Arne Slot heel anders. Die wilde altijd het maximale eruit halen."

Volgens Taabouni werd er niet meer op hem gelet bij AZ, terwijl  hij graag wilde horen op welke punten hij zich verder kon ontwikkelen. "Het was het eerste jaar van Pascal Jansen, dus misschien was hij zelf ook nog aan het zoeken. Dat kan ook een factor zijn waardoor ik dat gevoel had. Ik miste de aandacht van de hoofdtrainer zelf. Een trainer die het maximale uit mezelf zou halen. Dat elke training weer. Dat miste ik een beetje."

Daarom besloot Taabouni zijn oude trainer Slot bij Feyenoord weer op te zoeken. Hoewel Taabouni de faciliteiten vergelijkbaar noemt, merkte hij al gauw één groot verschil. "Bij Feyenoord zit er wat meer druk op. De stad Rotterdam is groot, dus je hebt wat meer druk en meer fans in het stadion. Het is meer een échte topclub. Je merkt dat Rotterdam echt leeft voor Feyenoord."

Het dienstverband van Taabouni bij Feyenoord bleef beperkt tot slechts één seizoen en 7 officiële wedstrijden. Afgelopen zomer trok de jonge Haarlemmer naar Qatar om te spelen voor Al-Arabi. Daar is hij nu teamgenoot van onder anderen Marco Verratti. "We leren van elkaar. Ik meer van hem, dat is wel zo. We zitten naast elkaar in de kleedkamer. Over het algemeen hebben we een goede band, ook met de rest van de jongens. Het is een mooi avontuur."