PSV wint van Go Ahead Eagles in oefenduel

PSV en Go Ahead Eagles scoren vier keer in besloten oefenduel op De Herdgang

21 november 2023 om 15:49

PSV heeft dinsdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen Go Ahead Eagles. De formatie van Peter Bosz won met 3-1 van de Deventenaren. 

PSV speelde op zondag 12 oktober tegen PEC Zwolle de laatste officiële wedstrijd. Met het oog op de cruciale week, met wedstrijden tegen FC Twente, Sevilla en Feyenoord, laste Bosz eerder al een wedstrijd in tegen Schalke 04. Die ging met 0-2 verloren. Sparringpartner Go Ahead werd wel verslagen. Dat meldt zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad. 

Het werd 3-1. De Eindhovense doelpunten werden gemaakt door Julian Kwaaitaal, Yorbe Vertessen en de achttienjarige middenvelder Jevon Simons. De Go Ahead-treffer werd kwam van Thibo Baeten. Bij PSV speelden Armando Obispo en Mauro Júnior allebei negentig minuten. Het tweetal is weer fit, na langdurig blessureleed. Ook Joël Drommel en Patrick van Aanholt speelden de wedstrijd uit. 

Voor PSV kan het vizier nu op komende zaterdag. Dan staat het uitduel met Twente op het programma. Vier dagen later, op woensdagavond, spelen Bosz en co. de uitwedstrijd tegen Sevilla, waarna de 'topweek' wordt afgesloten met een bezoekje aan De Kuip.