Ajax-hoofdscout grijpt in: 'Was een compleet onwerkbare situatie'

Ajax-hoofdscout grijpt in: 'Was een compleet onwerkbare situatie'

25-11-2023 08:36
36

Kelvin de Lang heeft orde op zaken gesteld in de scouting van Ajax, zo vertelt Mike Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. Michel Doesburg vertrekt uit de Johan Cruijff Arena en daarmee is een belangrijk deel van de onvrede weggenomen.

"Mensen kunnen weer door één deur", onthult Verweij in Kick-Off. "Het was een compleet onwerkbare situatie. Hans van der Zee wilde niet meer met Michel Doesburg praten. Doesburg gaat nu weg bij Ajax. Hij heeft een vertrekregeling gesloten. Daarmee is niet gezegd dat hij alle ellende veroorzaakte, maar het loopt weer en er zijn weer vergaderingen waarbij iedereen aanwezig is. Er is een goede verdeling gemaakt en iedereen is weer blij bij de scouting. Credits voor Kelvin de Lang", complimenteert hij de nieuwe hoofdscout.

De Lang moet ook een belangrijke rol spelen tijdens de winterse transferperiode. "Ajax wil een controlerende middenvelder en het liefst ook een rechtsbuiten. Dan moeten er ook echt spelers verkocht worden", stelt de clubwatcher. "Er is een klein potje, dus ze zouden iemand kunnen halen. De naam van Højbjerg van Tottenham Hotspur valt, maar die is waarschijnlijk veel te duur. Er schijnt onlangs een club twintig miljoen geboden te hebben. Dat zal hem denk ik niet worden."

Ajax moet tegelijkertijd nog de nodige contracten verlengen. De Amsterdammers moeten onder meer om tafel met Jorrel Hato, die momenteel tot medio 2025 vastligt. "Jan van Halst heeft toegezegd een contractvoorstel te doen, maar hij denkt nu te wachten tot Hato achttien is. Dan kun je een vijfjarig contract aanbieden. Maar hij hoeft niet te wachten, want Hato gaat nooit voor vijf jaar een contract tekenen. Hij kan net zo goed nu al drie jaar aanbieden."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!