RKC trakteert PEC in Zwolle op zevende nederlaag, glansrol voor Vaessen

25-11-2023 23:03
15

RKC Waalwijk heeft PEC Zwolle getrakteerd op de zevende nederlaag van het seizoen. In Overijssel werd het 1-2. Chris Lokesa kroonde zich tot matchwinner en in de blessuretijd vertolkte ook doelman Etienne Vaessen een doorslaggevende rol.

De eerste kans was al na twee minuten voor Lennart Thy, maar de Duitse aanvaller miste het doel met een kopbal. Vervolgens viel het eerste doelpunt wél aan de andere kant. Filip Stevanovic tikte de bal bij de tweede paal binnen, waarmee hij doelman Jasper Schendelaar kansloos liet.

Niet veel later dacht Sam Kersten zijn ploeg op gelijke hoogte te schieten, maar de PEC-goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Toch werd het in de eerste helft nog gelijk. Dat was te danken aan Davy van den Berg, die een afvallende bal feilloos binnenschoot.

Uiteindelijk was het toch RKC dat aan het langste eind trok. Lokesa schoot raak via een been van Thomas Lam. PEC ontketende nog wel een slotoffensief, maar het mocht niet baten. Dat had ook te maken met Vaessen, die met een uitstekende redding in de blessuretijd zijn ploeg op de been hield.