Slot geeft tekst en uitleg over verrassing: 'Ik vind dat we ze af moeten rammen'

Slot geeft tekst en uitleg over verrassing: 'Ik vind dat we ze af moeten rammen'

28-11-2023 20:52
10

Arne Slot heeft uitgelegd waarom hij Ramiz Zerrouki op de bank houdt tegen Atlético Madrid. In de uitwedstrijd speelde de middenvelder nog een behoorlijke wedstrijd in Madrid. Ook vertelt Slot over Gernot Trauner, SS Lazio en geeft hij toe dat hij soms meer verwacht van Het Legioen.

Slot kiest niet voor Zerrouki, maar voor Calvin Stengs op het middenveld tegen Atlético. "Aan de bal willen we eigenlijk niets anders doen. We willen met dezelfde veldbezetting gaan spelen. Zij gaan met Koke wel vaker doorstappen op onze verdedigende middenvelder, verwacht ik. Dan heb je die creativiteit van Calvin (Stengs, red.) en Quinten (Timber, red.) wel nodig op het middenveld. Daarnaast denk ik dat deze wedstrijd snelheid van ons op de flanken vraagt. Uit gaven wij ze de opbouw, maar in De Kuip vind ik dat we ze af moeten rammen, al zijn dat meer woorden die ik richting de jongens gebruik", lacht Slot voor de wedstrijd bij RTL.

Trauner start gewoon in de basis, nadat hij tegen Excelsior nog op de bank begon. "Gernot is een belangrijke speler voor ons, dat is één. Maar daarnaast is het heel prettig dat Geertruida rechtsback kan spelen tegen een 5-3-2-formatie, waarin de backs de vrije man zullen zijn", benadrukt Slot, die concurrent Lazio nog laat zag winnen van Celtic. "Het meest ideale scenario was een gelijkspel in die wedstrijd. Maar nu weten we zeker dat we eigenlijk moeten winnen van Atlético maar in ieder geval een resultaat moeten boeken. Een gelijkspel zou wel verre van ideaal zijn."

Vervolgens krijgt Slot nog een vraag over de fans van Feyenoord, waar hij eerlijk op antwoordt. "Ik moet nu op mijn woorden gaan letten, haha. Maar ik ben altijd eerlijk, daar sta ik om bekend. Ik heb wel eens momenten tijdens de wedstrijd, dat ik denk: nu zou er echt wat mogen gebeuren. De fans staan op heel veel momenten achter ons, maar het mag eigenlijk niet stilvallen. Dat is waar je op hoopt."