Slot: 'Hij kan er zes keer langs vliegen of zeven keer over de bal struikelen'

Slot: 'Hij kan er zes keer langs vliegen of zeven keer over de bal struikelen'

28-11-2023 20:56
6

Arne Slot is vol lof over Yankuba Minteh, die dinsdagavond verrassend in de basis staat bij Feyenoord in het Champions League-duel met Atlético Madrid. De trainer van de Rotterdammers hoopt tegen de Spanjaarden op de grillen van de negentienjarige Gambiaan.

"Minteh is net terug van een blessure, maar hij heeft iets bijzonders", verklaart Slot zijn keuze in gesprek met Ziggo Sport. "Het kan ook helemaal verkeerd uitpakken. In de zin van: hij kan er zes keer langsheen vliegen, maar ook zeven keer over de bal struikelen. Dat is een beetje Minteh, overdreven gezegd."

Minteh start als rechtsbuiten, waardoor Calvin Stengs de nummer tien is. Ramiz Zerrouki, in het eerste duel met de Madrilenen nog uitblinker, is het kind van de rekening. "Als een tegenstander laag staat, dan is Stengs misschien niet het meest ideale. Nu wil je gewoon twee snelheidsmonsters aan de zijkanten, die hopelijk veel in de één-tegen-één gebracht worden. Vanuit daar willen we creëren. Vergeet ook niet dat Minteh met zijn snelheid geweldig druk kan zetten."