Reeks topwedstrijden voor PSV: 'Wij moeten altijd winnen. Overal'

Reeks topwedstrijden voor PSV: 'Wij moeten altijd winnen. Overal'

29-11-2023 11:25
56

Yorbe Vertessen neemt het woensdag met PSV op tegen Sevilla in de groepsfase van de Champions League. In gesprek met Voetbal International blikt de aanvaller, die bij de Eindhovenaren vaak genoegen moet nemen met invalbeurten, vooruit op de wedstrijd. 

Na de winst op FC Twente (0-3), volgen voor PSV een aantal topwedstrijden tegen Sevilla, Feyenoord en AZ. PSV gaat die wedstrijden niet anders aanvliegen dan normaal, aldus Vertessen. "Wij moeten altijd winnen, overal. Dat is tenminste het doel en zo gaan we iedere wedstrijd in. Als we willen overwinteren in de Champions League zullen we een goed resultaat in Sevilla moeten halen."

Punten pakken 'uit bij Feyenoord en AZ' is belangrijk voor het seizoen van PSV in de Eredivisie. "Ik heb er ontzettend veel zin in, iedereen bij ons. Nu gaat het gebeuren, dit zijn topwedstrijden en die wil je toch spelen", aldus de 22-jarige aanvaller, die zelf nog niet veel minuten maakte in het miljoenenbal. "Daar droom je als jochie van. Ik ben er trots op. Je merkt dat alles een niveau hoger ligt en het komt echt aan op details."

Moet PSV overwinteren in de Champions League? "Moet, moet, poeh... het is een beetje dubbel", zegt Vertessen, die opmerkt dat PSV al een tijdje in een goede periode zit. "Waarschijnlijk zullen veel fans zeggen: 'Nú is het moment'. Maar het blijft de Champions League. Makkelijke wedstrijden zijn er niet. We staan er goed voor en ik denk ook dat we overwintering kunnen realiseren."

Sevilla - PSV begint woensdag om 18.45. Bij winst op de Spanjaarden zet PSV een reuzenstap naar de laatste zestien. Als Arsenal woensdag dan ook wint van Lens,